Harrastukset

Luonnokauniissa Kähtävän kylässä on mitä parhaimmat marjastus- ja metsästysmaat. Patikointia voi harrastaa vaikka idylliselle Jussilan kämpälle, jossa järjestetään makkaranpaisto-, hartaus- ja lauluiltoja. Rullaluisteluun ja lenkkeilyyn löytyy monia reittejä. Kyläläisten yhteisellä grillikodalla on mukava käydä paistamassa makkaraa tai keittämässä kahvit. Harrastajien suosimalla frisbeegolf-radalla viihtyy niin aloitteleva kuin kokeneempikin harrastaja..
   
   
Talvella valaistu latu tai koko kylän kiertävä hiihtoreitti tarjoavat mahdollisuudet nauttia luonnosta. Lisäksi moottorikelkkareitteille on Kähtävältä helppo lähteä.
   
   
Kähtäväläisistä kädentaitajista kuuluisin lienee edesmennyt Hugo Kähtävä, jonka erityistä lahjakkuutta on nähtävillä mm. Alavieskan kirkossa, kunnantalolla ja useissa muissa julkisissa tiloissa.
   
   
Raili Alahautala on puolestaan koonnut Kähtävän kylästä kirjan. Hänen teoksiaan ovat myös Taluskylä- ja Someronkylä-kirjat sekä historialliset romaanit Kuninkaankartanon poika ja herra Niilo, Saloisten pappi ja Kaunis Emilia.